David Swenson Ashtanga Yoga

Αθήνα, 16 - 28 Μαΐου, 2017

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την φιλοξενία του David στην Αθήνα! Μην χάσετε αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία να συναντήσετε έναν από τους λίγους δυτικούς που έμαθε με τον παραδοσιακό τρόπο από τον Κ.Pattabhi Jois ολόκληρο το σύστημα της Ashtanga συμπεριλαμβανομένου και των τεχνικών αναπνοής (pranayama). Εμβαθύνετε την πρακτική σας και ταυτόχρονα ζήστε μια εμπειρία που θα σας ταξιδέψει στις απαρχές της Ashtanga yoga!

Ποιός είναι ο Ντέϊβιντ

“Η Ashtanga yoga είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που ισορροπεί την δύναμη με την ελαστικότητα και προάγει το ευ ζην σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Μια σταθερή και συχνή πρακτική, για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ο καταλύτης στις παραπάνω αλλαγές. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί να ακούμε το σώμα μας και να προοδεύουμε στο δικό μας ρυθμό. Με την εστίαση στην αναπνοή και στην συνειδητή κίνηση, η γιόγκα στο μυαλό και το σώμα μας μεγαλώνει όπως ένα δέντρο. Απαιτεί σταθερή φροντίδα και πότισμα μέσω της συνειδήτης και επιμελούς πρακτικής μας.”

Ο David ξεκίνησε το ταξίδι του στην γιόγκα το 1969 μαζί με τον αδελφό του Doug σε ένα μικρό πάρκο στην γειτονιά που έμεναν, στο Χιούστον του Τέξας. Οι λιγοστές πηγές που υπήρχαν τότε για την γιόγκα τους ανάγκασε να κάνουν πρακτική από όποιο βιβλίο έβρισκαν. Το 1973 ο David ανακάλυψε την Ashtanga μετά την συνάντηση του με τον David Williams και την Nancy Gilgoff στο Ενσινίτας της Καλιφόρνια. Το 1975 ο David (Williams) και η Nancy φέρνουν τον K. Pattabhi Jois στις Η.Π.Α. για πρώτη φορά και ο David (Swenson) είχε την τύχη να παρεβρεθεί. Αμέσως μετά ξεκίνησε τις σπουδές στην γιόγκα με τον δάσκαλο του και ταξίδεψε στο Μάϊσορ της Ινδίας το 1977. Ο David είναι ένας από τους λίγους δυτικούς που διδάχθηκε ολόκληρο το σύστημα της Ashtanga συμπεριλαμβανομένων όλων των σειρών των άσανας και των τεχνικών αναπνοής (pranayama), όπως αρχικά διδάσκονταν από τον K. Pattabhi Jois. Σήμερα ο David αναγνωρίζεται ως ένας από τους πρώτους ασκούμενους και δασκάλους της Ashtanga yoga. Ταξιδεύει ακούραστος σε όλο τον κόσμο για να μεταδώσει την πρακτική. Η υποστηρικτική αλλά και απλοϊκή προσέγγισή του καθιστά τα εκπαιδευτικά του προγράμματα προσβάσιμα σε όλα τα επίπεδα ασκούμενων.

Δεκατρείς μέρες γεμάτες από πρακτική

Οι ασκούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν, να μάθουν και να εμβαθύνουν την πρακτική τους σε μια πολύπλευρη εκδήλωση τριών διαφορετικών σεμιναρίων - εκπαιδευτικών προγραμμάτων : πρακτικής Mysore, σεμινάριο Σαββατοκύριακου και Εκπαιδευτικό Πρώτης σειράς. Το καθένα είναι μοναδικό, και μπορεί να παρέχει διαφορετική γνώση στον ασκούμενο. Η συμμετοχή και στα τρία δίνει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για το σύνολο του συστήματος.

Πρακτική Mysore

Πριν από μερικά χρόνια είχα την ευκαιρία να κάνω Mysore πρακτική με τον David. Σε αυτό το παραδοσιακό στύλ πρακτικής, οι ασκούμενοι δουλεύουν μόνοι τους την σειρά που βρίσκονται, ενώ ο δάσκαλος παρέχει βοήθεια και υποστήριξη όπου απαιτείται. Σημαντικό σε αυτό είναι να μην παρεμβαίνει συχνά ώστε να μην διαταράσετε ο διαλογισμός του ασκούμενου. Ήταν εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο μπορούσε να ελέγχει όλη την αίθουσα και να βοηθάει όταν χρειαζόταν χωρίς να απαξιώνει την προσπάθεια του ασκούμενου. Με την εμπειρία του στην πρακτική και με την απλότητα του, ο 
David, μπορεί να παρέχει διορθώσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο ασκούμενου.

Σεμινάριο Σαββατοκύριακου

Όταν πρωτοσυνάντησα τον 
David ήταν σε ένα σεμινάριο Σαββατοκύριακου. Δηλώνοντας συμμετοχή τότε, σκέφτηκα ότι τρείς μέρες είναι πολύ λίγες, αλλά έκανα λάθος. Κοιτώντας τις σημειώσεις μου μετά το τέλος του σεμιναρίου, ανακάλυψα ότι είχα συμπληρώσει πάνω από το μισό σημειωματάριο μου. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ως μαθητής του David, συμμετείχα τέσσερις φορές σε αυτό το σεμινάριο, μαθαίνοντας πάντα κάτι καινούργιο.
Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύψει τις θεμελιώδεις αρχές της πρακτικής, περάσματα μπρός και πίσω, στηρίξεις στα χέρια, ολόκληρη την πρώτη σειρά σε καθοδηγούμενο μάθημα και φιλοσοφία της γιόγκα καθώς και εφαρμογές στην καθημερινότητα μας και πολλά ακόμα. Θα συμμετείχα σίγουρα στο σεμινάριο ξανά και ξανά με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως την πρώτη φορά!

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το απόσταγμα της Ashtanga σε ένα 40-ώρο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Μια εντατική εμβάθυνση στις τεχνικές διδασκαλίας της πρώτης σειράς. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθιά γνώση για τον τρόπο διάδωσης της πρακτικής με ασφάλεια και αποδοτικότητα. Ακόμα μια φορά ο 
David μοιράζεται πλήθος ποιοτικών πληροφοριών, όχι μόνο στο φυσικό επίπεδο των άσανας, ευθυγράμμισης και τεχνικών διορθώσεων, αλλά και στις υποκείμενες έννοιες ώστε να βοηθηθεί ο ασκούμενος να ισορροπήσει σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Ο David φέρνει πάντα το γέλιο και την χαρά στην αίθουσα, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να ανθίσουν αξίες όπως συμπόνια, αφοσίωση, φιλαλήθεια, φιλία και πολλές άλλες. Μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνηθεί και να εμβαθυνθεί η μαγεία της Ashtanga.

Για περισσότερες πληροφορίες, πρόγραμμα και τιμές παρακαλώ κατεβάστε εδώ το φυλλάδιο των εκδηλώσεων.