Ιδανικά πρωινές ώρες, κατά την ανατολή του ηλίου κάθε μέρα με άδειο στομάχι. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορώ αυτές τις ώρες, αφήνω 5 με 6 ώρες από ένα καλό γεύμα και 2 με 3 από ένα μικρό γεύμα. Στην παράδοση της Ashtanga Vinyasa δεν κάνουμε πρακτική κάθε νέα σελήνη, πανσέληνο και Σάββατο. Η πρακτική αρχίζει πάλι από την Κυριακή, δηλαδή 6 φορές την εβδομάδα.
Ένα καθόλου ασήμαντο θέμα είναι τα ρούχα του ασκούμενου να μην αποσπούν την προσοχή του κατά την διάρκεια της πρακτικής του. Φαρδιά ρούχα, πολύ ζεστά όπως φούτερ, φόρμες, κάλτσες είναι ακατάλληλα. Εύκαμπτα ρούχα, με ύφασμα που να επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει προτιμώνται.
Ιδανικά είναι τα σορτς, τα αθλητικά μπλουζάκια και τα κολάν.
Στην πρακτική της γιόγκα όλη η “δράση” συμβαίνει μέσα στον χώρο που ορίζει το στρώμα μας και συγκεκριμένα από την αρχή του και προς τα πίσω, με κατάληξη πάντα στην αρχική θέση (μπροστά στο στρώμα). Η ασύμμετρη τοποθέτηση των στρωμάτων βοηθάει τους ασκούμενους να μην εμποδίζουν τους διπλανούς τους σε όλες τις ασκήσεις. Εάν παρόλα αυτά βρεθώ στην ίδια ευθεία με έναν συμμαθητή μου αποφεύγω να ανοίγω τα χέρια μου από το πλάι.
Οι γυναίκες είναι καλό να αποφεύγουν την εντατική πρακτική κατά την μέρες αυτές, μιας και υπάρχει η πιθανότητα διατάραξης ή και διακοπής της ροής του αίματος. Συγκεκριμένα όλες οι ανάποδες θέσεις πρέπει να αποφεύγονται. Παρόλα αυτά υπάρχουν θέσεις που βοηθούν στην χαλάρωση των μυών περιοχής και έτσι ανακουφίζουν από πόνους και κράμπες.